Play

Design Sprint är verkligen het just nu och används allt oftare som startskott för digitaliseringar. Så vad är det egentligen? Jo, det är en metod som gör det möjligt att på kort tid ta fram lösningar på komplexa problem genom samarbete i en teambaserad miljö.

I det här avsnittet går Micke igenom grunderna i enkel och förståelig form. Vilka personer bör delta? Vad ingår i processen? Verktyg som är bäst att använda? Och vad kan man förvänta sig av resultatet? Dessutom går Micke igenom hur man kan anpassa Design Sprint efter sin organisation och situation.

Om avsnittet:

Målgrupp: allmänhet, utvecklare, projektledare, projektmedlemmar, produktägare, studenter

Lär dig: Google Design Sprint, designsprint, innovation, design thinking, workshop, UX

Men vad händer egentligen efter själva sprinten? Hur ser man till att idéerna och lösningarna som man har kommit fram till faktiskt implementeras? Micke ger också värdefulla tips om vad man som facilitator kan göra för att säkerställa att processen går smidigt och att man får fram det bästa resultatet.

Så om du vill veta mer om hur man kan dra nytta av Design Sprint för att få fart på digitaliseringen i din organisation, missa inte det här avsnittet! Micke delar med sig av sina erfarenheter och framgångsfaktorer som kan hjälpa dig att få ut det mesta av Design Sprint-metoden.

Micke Norbäck, Jonas Jaani (22:59)

Videoversion av avsnittet:
Länkar / mer information:

Lyssna gärna på vårt förra avsnitt i ämnet, avsnitt 115: https://www.effekten.se/design-sprint/

Alla avsnitt av digitaliseringens podcast Effekten

Prenumerera:

Apple Podcasts

Google Podcasts

Spotify:

https://open.spotify.com/show/5Z49zvPOisoSwhwojtUoCm

Vill du att vi tar upp ett specifikt ämne eller intervjuar en person inom digitalisering? Maila oss på info(a)effekten.se