Play

AI kan användas för att effektivisera säkerhetsarbete genom att identifiera misstänkta beteenden och förutsäga vad som kan hända nästa steg. Torbjörn Andersson, CISO på Medius, om att detta kan göra det möjligt för säkerhetsföretag att agera snabbare och mer proaktivt för att skydda sina kunder.

Om avsnittet:

Målgrupp: säkerhetsansvariga, ledare, projektledare

Lär dig: säkerhetsarbete, verksamhetsutveckling, AI, Zero trust

Tidigare har man använt sig av maskininlärning för att analysera data och hitta misstänkta beteenden. Men med den nya AI-tekniken kan systemet självt dra slutsatser och eventuellt agera själv på ett sätt som vi inte har sett tidigare. Detta öppnar upp möjligheter för att gå längre än att bara identifiera misstänkta beteenden, men också att förutsäga och förebygga angrepp.

En av de stora utmaningarna för säkerhetsföretagen är att utnyttja den nya tekniken på ett effektivt sätt, för att få nästa steg i säkerhetsarbetet.

AI och säkerhet två områden som påverkar varandra och som både har potentialen och utmaningarna att utvecklas och förbättras. Det är spännande att se hur vi kommer att utnyttja AI-tekniken för att göra säkerhetsarbetet ännu mer effektivt och proaktivt.

Torbjörn Andersson, Jonas Jaani (21:15)

Videoversion av avsnittet:

Alla avsnitt av digitaliseringens podcast Effekten

Prenumerera:

Apple Podcasts

Google Podcasts

Spotify:


Vill du att vi tar upp ett specifikt ämne eller intervjuar en person inom digitalisering? Maila oss på info(a)effekten.se