Play
Play

De mest avlyssnade avsnitten av Effekten under de senaste 12 månaderna. Här är temaavsnittet som ger dig mer insikter om AI, automation och om att skapa förändring. En kort översikt av varje detta tema-avsnitt:

  1. GPT-4: Nu med bilder och mer exakta svar (#199 med Joakim Wahlqvist från Sogeti): Detta avsnitt fokuserar på GPT-4, en avancerad AI-modell som kan generera text, bilder och ge mer exakta svar än tidigare versioner. Diskussionen berör hur denna teknik kan användas av organisationer och företag, särskilt inom tillverkande industrier, och betonar vikten av datainsamling​​​​.
  2. Intelligent Automation i offentlig sektor (#211 med Erik Vallgren, CDO på Region Västerbotten): I detta avsnitt intervjuas Erik Vallgren om intelligent automation som en del av digitalisering och verksamhetsutveckling. Exempel från Region Västerbotten inkluderar användningen av robotar för att registrera vaccinationer i journalsystem, vilket förbättrat både tidsåtgången och kvaliteten på registreringarna. Avsnittet framhäver vikten av att analysera processer för att effektivt implementera robotar i offentliga sektorer​​.
  3. Förändringsledning med metoden ADKAR (#203 med Marcus Hamrö (fd Landin Larsson): Detta avsnitt handlar om hur ADKAR-metoden kan öka chanserna för framgång i förändringsledning. ADKAR står för Awareness (medvetenhet), Desire (önskan), Knowledge (kunskap), Ability (förmåga) och Reinforcement (förstärkning). Det betonar vikten av kommunikation, skapa dialog och fira framsteg i varje steg av förändringsprocessen​​​​​​.

Tack för att du lyssnat på våra avsnitt och för alla de minutrar du tillbringat med oss. Dina lyssningstimmar bidrar till vår gemensamma resa mot en bättre förståelse av förändring genom digitalisering. Glöm inte att dela detta avsnitt så att fler kan ta del av kunskapen och insikterna som erbjuds i Effekten.

Joakim Wahlqvist, Erik Vallgren, Marcus Hamrö, Jonas Jaani (82:03)

Länkar / mer information:

Alla avsnitt av digitaliseringens podcast Effekten

Prenumerera:

Apple Podcasts

Spotify:

Är du vår nästa gäst? Maila oss på info(a)effekten(punkt)se