Play

Software as a Service () med Monica Elgemark, delar med sig av sin insikt kring utmaningar, möjligheter och den nuvarande statusen för SaaS. Monica jobbar som Chief Marketing Officer på Oneflow och framhäver SaaS som en mogen och vedertagen bransch som fungerar som en katalysator för framgång inom olika sektorer, möjliggörande för företag att fokusera på sin kärnverksamhet genom att utnyttja specialiserade tjänster. Hon understryker vikten av och för att skapa värde och upprätthålla ett starkt partnerskap mellan SaaS-leverantörer och deras kunder.

SaaS kritiska rollen är att det finns kontinuerlig utveckling och anpassning av tjänster för att möta kundens föränderliga behov, där integration med andra system blir en nyckelfaktor för att skapa ett sömlöst och värdefullt ekosystem för användarna. Hon lyfter även fram säkerhet och som centrala aspekter i den pågående hanteringen av kundrelationer och tjänster.

Lyssna till några praktiska exempel hur SaaS kan bidra till betydande effektivitetsförbättringar och kostnadsbesparingar för företag, vilket understryker SaaS-modellens potential att revolutionera hur företag opererar och innoverar. Monica avslutar med att ge råd till företag som vill etablera sig inom SaaS, där hon betonar vikten av innovation, integration, kundkommunikation, och en ständig strävan efter förbättring.

Monica Elgemark, Jonas Jaani (23:19)

Videoversion av avsnittet:
Länkar / mer information:

Om Monica Elgemark

Monica brinner för allt som rör digitalt, marknadsföring och kundcentricitet. Det återspeglas i hennes 20 års erfarenhet av ledarskap inom B2B och B2C, som täcker flera branscher i framkant av förändring och marknadsdisruption. Hon sätter alltid kunden i focus. Monica har drivit inom telekom, demokratiserat sparande och investeringar för massmarknaden i Norden och format framtiden för digital upplevelse inom retail banking. Idag är Monica CMO på Oneflow, ett B2B SaaS bolag som hjälper företag att automatisera avtal från början till slut för snabbare processer, smartare beslut och förbättrad kundupplelvelse.

Med en omfattande bakgrund inom marknadsföring och digital tillväxt är hennes mål att få företag att nå sin fulla potential. Hon har ett flertal gånger byggt organisationer från grunden och drivit dess tillväxtresa och framgång. Genom att kontinuerligt utmana normaliteten har Monica kunnat driva förändring och innovation som har påverkat vardagen för privatkunder och företag positivt.

Monica anser att människor är drivkraften bakom varje framgångsrikt företag. Det är de som förverkligar idéer som kan accelerera en överlägsen kundupplevelse. Hon är övertygad om att en bra ledare skapar en miljö där varje person känner sig värderad och respekterad. Efter att ha lett många framgångsrika teams under sin karriär har Monica lärt sig att förtroende, ansvar och transparens främjar kreativitet och innovation.

Under Monicas fritid älskar hon att tillbringa tid med sin familj samt åka skidor nerför backarna. När snön har smält ger hon sig gärna ut på downhill, ridning och dykning.

Linkedin: Monica Elgemark, CMO – Oneflow

Monicas kommentarer om avsnittet:

I denna avsnitt utforskar Monica Elgemark, CMO på Oneflow, nyckelaspekter för framgång inom SaaS-företag. Vi betonar vikten av en överlägsen användarupplevelse genom intuitiva gränssnitt och integrering med andra tjänster. Flexibilitet och anpassningsbarhet är avgörande för att möta växande affärsbehov och säkerhet är en hög prioritet för att skydda användardata. Vi diskuterar även hur kontinuerlig innovation och kundfokus, inklusive snabb kundsupport och lyhördhet för marknadstrender, är kritiska för att behålla en framstående position inom SaaS-branschen.

Hur lyckas man inom SaaS:

  • Stark företagskultur: Skapa en miljö för innovation och nytänkande, där idéer och misslyckanden ses som tillväxtmöjligheter.
  • Differentiering: Stick ut genom unika funktioner, skräddarsydda lösningar eller oväntade användarupplevelser för att bygga lojalitet.
  • Agil produktutveckling: Omfamna snabba iterationer och kontinuerlig leverans för att anpassa produkter i realtid och möta kundkrav.
  • Effektiv kommunikation: Skapa hälsosamma kundrelationer genom att lyssna, engagera och förstå användarnas behov för produktutveckling.
  • Ekosystemtänkande: Samarbeta och integrera med andra företag för att skapa ett blomstrande ekosystem, erbjuda omfattande lösningar och öka affärs- och kundnytta.

Om Oneflow:

Oneflow är ett Nasdaq-noterat bolag som utvecklar, säljer och implementerar digitala system för avtalshantering. Oneflow är en helhetsaktör inom digital avtalshantering och verkar primärt på de nordiska marknaden samt Europa, men har även global räckvidd i sitt erbjudande. Bolagets affärsmodell består i huvudsak av att erbjuda långsiktiga abonnemangsavtal anpassade för olika typer av kunders behov och önskemål genom så kallad SaaS-modell (Software-as-a-Service). Bolaget har ett heltäckande produkterbjudande som täcker samtliga steg inom avtalshanteringsprocessen (Pre-sign, Sign och Post-sign).

Länkar:

Alla avsnitt av digitaliseringens podcast Effekten

Prenumerera:

Apple Podcasts

Spotify:

Är du vår nästa gäst? Maila oss på info(a)effekten(punkt)se