Play

Introduktion till MLOps – Machine Learning Operations. Hur du produktionssätter maskininlärningsmodeller inom AI. Kim Berg, lösningsarkitekt på Sogeti, berättar mer om hur man kan göra maskininlärning till en operationell del av verksamheten istället för en isolerad experimentell process.

Om avsnittet:

Målgrupp: Företagsledare, Dataanalytiker, IT-chefer, AI-entusiaster

Lär dig: MLOps, AI-implementering, maskininlärning, DevOps, företagsinnovation, framtidens teknologi, AI-strategi, datahantering, kontinuerlig förbättring

Utmaningar och Fördelar med ML Ops

Ett av de stora hindren för framgångsrik AI-implementering är bristen på en effektiv process för att hantera och förvalta de många modeller som utvecklas. Kim förklarar hur MLOps hanterar detta genom att integrera maskininlärning med DevOps-metodiken. Detta resulterar i bättre processkontroll, bättre modellprestanda och kontinuerlig förbättring över tiden.

Framtiden för företag med MLOps

Få inblickar om hur MLOps kommer att forma framtidens företag. Med en ökande mängd data och en växande medvetenhet om AI: s potential blir det allt viktigare för företag att implementera AI på ett strukturerat sätt. ML Ops ger företag möjlighet att skala upp och hantera sina AI-initiativ på ett sätt som tidigare inte var möjligt.

Detta är en nyckelkomponent för att frigöra AI: s fulla potential i företag. För att lyckas är det viktigt att bygga starka team med olika kompetenser, samarbeta effektivt och fokusera på att produktionssätta modeller istället för att fastna i experimentella faser. Med MLOps kan företag skapa en solid grund för framtidens AI-drivna innovationer och förbättringar.

Jonas Jaani, Kim Berg (24:39)

Videoversion av avsnittet:
https://youtu.be/FGa8Xxtl1mw
Länkar / mer information:

Om Kim Berg:
Kim Berg är en passionerad lösingsarkitekt med fokus på Azure. Med över ett decennium i IT-branschen har han utvecklat en djup kompetens och erfarenhet. Under de senaste sex åren har han specialiserat sig inom Microsoft Azure

Kim brinner för att skapa innovativa och nyskapande lösningar. Hans engagemang sträcker sig bortom tekniken, då han delar sin värdefulla kunskap genom mentorskap och inspirerande föreläsningar.

AI, Machine Learning, Kubernetes och IoT-lösningar. Kim jobbar integrerad Sogetis nationella Center of Excellence (CoE), där han konstant strävar efter att lyfta fram de senaste innovationerna och bästa praxis inom teknologi. Ett särskilt ansvarsområde för Kim är att leda lösningsacceleratorn SARAH (Scalable Adaptive Robust AI Hub).

Översiktsbilder på MLOps

Alla avsnitt av digitaliseringens podcast Effekten

Prenumerera:

Apple Podcasts

Google Podcasts

Spotify:

Vill du att vi tar upp ett specifikt ämne eller intervjuar en person inom digitalisering? Maila oss på info(a)effekten(punkt)se