Play

Generativ AI och dess potential. Johan Leidefors, Experience Designer på Sogeti, diskuterar hur generativ AI kan förändra arbetsmiljön och vardagen, samt hur det kan användas för att skapa individuellt material och anpassade svar till användare. ChatGPT banade vägen men hur kan generativ AI nu användas för att tex sålla igenom allt brus som genereras och hur det kan användas för att skapa en feedback loop för att förbättra kvaliteten på svaren.

Om avsnittet:

Målgrupp: allmänhet, företagsledare, UX-designers, Utvecklare, projektledare

Lär dig: generativ AI, arbetsmiljö, prompt

Johan ger exempel från spelbranschen samt hur du nu kan använda ämnet för att skapa mer personliga svar. Johan nämner också vikten av att skapa rätt ”prompt” för att få högre kvalitet på svaren och hur man kan förbättra kvaliteten på svaren.

Detta är ett ämne som väcker stort intresse och det finns många olika tjänster och möjligheter att utforska. Det är viktigt att vara öppen för innovation och kreativitet för att hitta nya sätt att använda generativ AI.

Johan Leidefors, Jonas Jaani (26:40)

Länkar / mer information:

Om Johan Leidefors 

Experience Designer på Sogeti, dvs alla X:en i så som UX, CX, EX. Tidigare Art Director och kommunikationsspecialist – ständigt med ena foten inom IT. En ”professional early adopter” med fokus på att hitta potentialen i nya verktyg för att förverkliga nya idéer. Ständigt lärande, ständigt nyfiken. 

Portfolio: yeah.graphics
Johan på LinkedIn 

Instagram och Discord: @promptjedi

Videoversion av avsnittet:

Alla avsnitt av digitaliseringens podcast Effekten

Prenumerera:

Apple Podcasts

Google Podcasts

Spotify:

Vill du att vi tar upp ett specifikt ämne eller intervjuar en person inom digitalisering? Maila oss på info(a)effekten(punkt)se