Play

– en möjliggörare, ett tillväxtverktyg för bolag en förlängd arm som vi människor arbetar i synk med för att snabbare nå våra mål. Ny teknik är superkul!!! Cecilia Clinch från Roboyo

Oavsett vilken teknik du väljer gäller fortfarande ett antal grundbultar:

  • Strategin. Vad är det vi vill göra? Vilken är visionen? Vad vill vi uppnå med automation? Stöttar den bolagets mål? Hur mäter vi om vi är på rätt väg? Man måste våga tänka större, se automationen som en transformering av hela verksamheten.
  • Processen: end-to-end. Här fastnar man ofta, när man bara tänker litet, en del av processen.
  • Organisationen. Den kan inte vara struktureras i silos om man vill dra nytta av automationen. Guldet man har i organisationen är människorna – de ska inte göra repetitiva processer. Börja där det finns struktur och administration: HR & Ekonomi.
  • Kulturen. Den spelar också en avgörande roll. Innovativ, inspirerande, tillåtande kultur underlättar förändringsresan.

Cecilia Clinch, Jonas Jaani (22:37)

Videoversion av avsnittet:
Länkar / mer information:

Linkedin – Cecilia Clinch, CBO Nordics – Roboyo

Driver den nordiska delen av konsultbolaget Roboyo, ett bolag nischade att hjälpa kunder i deras digitala transformationsresa med hjälp av intelligent automation. En processnörd som arbetat med intelligent automation utifrån både strategiskt och implementerings-perspektiv de senaste 10 åren, och som brinner för att driva förändringsresor med människan i fokus och med tekniken som verktyg.

Alla avsnitt av digitaliseringens podcast Effekten

Prenumerera:

Apple Podcasts

Spotify:

Är du vår nästa gäst? Maila oss på info(a)effekten(punkt)se