Play

CPC, CPO, CPA, ROAS, LTV. En djungel för onlineannonser. Stor och komplex, många som tävlar om samma kunder, men samtidigt många möjligheter. VDn för BrightBid beskriver onlineannonsmarknaden. Inom sök dominerar fortfarande , följt av och . De åtta största aktörerna omsatte förra året 424 miljarder dollar.

Detta avsnitt handlar förstås mycket om AI och hur AI påverkar nätannonseringen. Texter som anpassas automatiskt till målgrupperna. Skräddarsydda, personliga budskap. Vi använder AI för , och – inte som man tidigare trodde: en robot för matlagning, passa barn osv.

Vad är ett lyckat case enligt Gustav?

Att få hävstång på sin annonsbudget. Att vara noggrann i sina strategier och använda AI för att lyckas snabbare än om man gjort samma sak manuellt. Så låg cost per lead som möjligt, så hög som möjligt. Han beskriver en kund, ett hotell som hade svårt driva till sin sajt. Med nya verktyg och AI-stöd syntes man nu på rätt platser, drev kvalitativ trafik och ökade antalet direktbokningar med sjuttio procent.

Gör så här:
  • Var öppen för att testa nya saker! Futurepedia listar AI-verktyg.
  • Testa att skapa en presentation eller en hemsida på 30 sekunder!
  • Gör annonserna personliga med hjälp av AI.
  • Ta hjälp av de som är insatta och testa för att skaffa dig en egen bild av annonsmarknaden

Gustav Westman, Jonas Jaani (22:06)

Videoversion av avsnittet:
Länkar / mer information:

Gustav Westman är grundare och VD för BrightBid, ett företag byggt på en vision att ligga i framkant av och AI fokuserat på att utnyttja kraften i framväxande teknologier för att driva kundnytta. Gustav har lett verksamheten som har haft en otrolig tillväxt sedan lanseringen 2020 och tog bolaget till börsen på Stockholmsbörsen. Idag är han listad på Performance Marketing World top 100 Powerlist och har tidigare försäljningserfarenhet från ett antal mjukvaru- och innovativa teknikföretag som Symetri Europe och House of Control Group.

Värdefulla tips om hur AI kan appliceras inom marknadsföring: 

Alla avsnitt av digitaliseringens podcast Effekten

Prenumerera:

Apple Podcasts

Google Podcasts

Spotify:

Är du vår nästa gäst? Maila oss på info(a)effekten(punkt)se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *