Play

Podden Effekten firar 200 avsnitt som upplysare i svenska samhället! Vi har frågat våra experter som deltagit i tidigare avsnitt. Vad har hänt och vad har inte hänt under de sju år vi varit aktiva – och framför allt vad händer framöver?

VR/AR har fortfarande inte lyft och intranät och de traditionella social medierna flyger inte lika högt längre. AI däremot har blivit stort för allmänheten de senaste månaderna, genom Chat GPT. Hur kommer AI och automation att påverka oss i yrkesrollen? Vilken inställning har vi? Hur står sig Sverige i den här situationen? Är ledarna framåtlutade eller har vi en förlorad generation i toppen?

Om avsnittet:

Målgrupp: allmänhet, utvecklare, projektledare, projektmedlemmar, ledare, studenter

Lär dig: Digitalisering, AI, artificiell intelligens, framtiden, spaning

Säkerhet trendar med attacker från alla möjliga håll samtidigt som vi lämnar iväg information frivilligt när vi använder vissa molntjänster.

Tyvärr trendar även vår psykiska hälsa på ett negativt sätt. Kan vi använda AI för att vända det – eller grundar sig problemet i AI och skärmar? Hur hittar vi vår roll i det nya samhället, hur finner vi mening, hur lär vi oss hela tiden? Kan Effekten fylla någon funktion? Detta avsnitt väcker fler frågor än det besvarar. Du som lyssnar, hör gärna av dig till oss i någon form! Till exempel via info(punkt)effekten.se

Micke Norbäck, Jonas Jaani (28:29)

Videoversion av avsnittet:
Tack!

Tack till de som vi har intervjuat under åren. Ett speciellt tack till de som bidrog med material och tankar inför detta avsnitt:

Johan Hallberg
Goran Lindsjö
Tommy Brotte
Johan Ronnestam
Jonas Hultenius
Patrik Stenberg
Magnus Carling
Klas Ljungkvist
Fredrik Hallberg
Magnus Unemyr
Jakob Algulin
Fredrik Bauer
Gustav Palm
Johan Sunnanängs
Per Bay
Michael Wahlgren
Marianne Engman
Andreas Stjärnhem
Johan Johansson

Länkar / mer information:

Prenumerera:

Apple Podcasts

Google Podcasts

Spotify:

https://open.spotify.com/show/5Z49zvPOisoSwhwojtUoCm

Vill du att vi tar upp ett specifikt ämne eller intervjuar en person inom digitalisering? Maila oss på info(a)effekten.se