Play

5G-nätverket är den senaste tekniken för mobil kommunikation och har potentialen att revolutionera vårt sätt att kommunicera och interagera med teknik.

Den nya typen av kommunikation kan innebära mycket mer än tidigare generationer av mobilnätverk. Högre hastigheter och snabbare svarstider, vilket innebär att det kommer att vara möjligt att streama allt från högkvalitativ video till att styra autonoma fordon i realtid.

Om avsnittet:

Målgrupp: ledning, it, företag, offentlig sektor, säkerhetsansvariga

Lär dig: 5G, edge commuting, IoT, mobil kommunikation, digitalisering

Det diskuteras också hur 5G kommer att påverka olika branscher och sektorer. Till exempel kan det användas för att revolutionera sjukvården genom att möjliggöra fjärrkonsultationer och fjärrövervakning av patienter.

Det kan öppna upp möjligheter för nya tekniker som augmented reality och virtual reality, vilket kan ha stora implikationer för spelindustrin och underhållning.

Detta avsnitt av Effekten påvisar att 5G-nätverket har enorm potential att förändra vårt samhälle och vår interaktion med teknik.

Malina Borg Sigg, Jonas Jaani (25:07)

Videoversion av avsnittet
Länkar / mer information:

Malina Borg Sigg – Telenors 5G expert. Ansvarig för att utveckla strategi, erbjudande och förändringsledning när nätet nu ska nyttjas av nästa generations IoT lösningar.

Relevanta länkar

Ny digital infrastruktur för självkörande fordon i Sverige

Telenor levererar network slicing på 5G till KTH

Här utvecklas framtidens tekniska lösningar – Telenor går in i forskningscenter

SM-veckan produceras med hjälp av 5G-teknik

Mobila privata nät


Alla avsnitt av digitaliseringens podcast Effekten

Prenumerera:

Apple Podcasts

Google Podcasts

Spotify:Vill du att vi tar upp ett specifikt ämne eller intervjuar en person inom digitalisering? Maila oss på info(a)effekten(punkt)se