Play

En branch och ett ämne som konstant förändras. Hur fungerar e-handel 2022. Kristian Arvidsson, vd för Carismar får frågor om status, goda exempel och hur man lyckas med e-handel.

Carismar är en plattformsleverantörer inom e-handel med kunder som Bubbleroom och Zoovillage. I avsnittet handlar det om tekniken bakom och exempel som Webhallen och Apotea. Sammanfattning vad som är bra val utifrån förutsättning och kundresa.

Om avsnittet:

Målgrupp: e-handlare, systemutvecklare

Lär dig: e-handelsplattformar, goda exempel, tekniska lösningar för ehandel, serverless.

Kristian har själv programmerat sedan han var sju år gammal och har gedigen erfarenhet av att bygga upp kompletta ekosystem med en skalbar arkitektur som förenklar vardagen för e-handlare.

Att välja en plattform vars arkitektur baseras på öppen källkod – för att kunna växa med plattformen och expandera till andra marknader i framtiden.
Att ha ett helhetsperspektiv och aktivt jobba med användarupplevelsen precis som om det vore en fysisk butik.

E-handlarnas främsta utmaningar och vilka steg de måste ta framåt för att kunna fortsätta skala – eller försvara – sin position.

Att lära sig kravställa – eller ta hjälp – för att hitta rätt e-handelsplattform. Skillnaden på det man tror sig behöva och det man faktiskt behöver är ofta väldigt stor och det behövs såväl varumärkesmedvetenhet som en hög teknisk mognadsgrad.

Det handlar om att äga kundupplevelsen och ser till att den tekniska plattformen är skalbar, för snart kanske e-handel 2022 innebär att du har butiken i Metaverse?!

Kristian Arvidsson, Jonas Jaani (24:58)

Länkar / mer information:

www.carismar.com

Kristian på LinkedIn

Videoversion av avsnittet:


Aktuella avsnitt av digitaliseringens podcast Effekten:

https://www.effekten.se/avsnitt

Apple Podcasts:

https://itunes.apple.com/se/podcast/effekten-digitalisering-kunskap/id1171229363

Spotify:

https://open.spotify.com/show/5Z49zvPOisoSwhwojtUoCm