En digitaliserad skola (avsnitt 49)

Play

Förbättrad källkritik, förmåga att läsa digitala texter och programmering på schemat – är det och en digitaliserad ? Ja, enligt Skolverket och regeringen. , digital strateg, har större idéer och tvekar inte att kritisera som system.

Och det har inte blivit bättre med de digital möjligheterna. Helt planlöst har skolor gjort sporadiska inköp av digitala tjänster, när fokus ska handla mer om att tillgodose sär- och normalbegåvade elevers behov – genom att använda digitala hjälpmedel. Digitaliseringen kan dessutom hjälpa till att laga skolans trasiga system.

Lekfullheten är nyckeln i lärandet, det gäller i den digitala skolan också. Den pedagogiken kan förstärkas i spelifierade digitala hjälpmedel. Är det viktigt att skilja på fysisk och virtuell plats? Leken och lusten att lära är ett mindset, både hos vuxna och barn.

Play

Jan Bidner, Jonas Jaani (22:08)

PRENUMERERA – podcast Effekten
iPhoneAndroide-post

digitaliserad skola - Jan Bidner
Jan Bidner

Mer material / länkar:

Frida Monsén
https://urskola.se/Produkter/199126-Didaktorn-Ledarskap-i-det-digitala-klassrummet

https://www.nok.se/Laromedel/F-9/Grundskola-1-3/Lararlitteratur-Gr-Lm/Digital-kompetens-i-skolan-och-i-klassrummet/

Adam Palmquist
https://horisonten.io/2017/02/adam-palmqvist-sa-okar-vi-engagemang-och-arbetsgladje-i-skolan/

Didaktorn UR om skolans utmaningar kring individanpassad
https://urskola.se/Produkter/199116-Didaktorn-Sarbegavad 

Edward Jensinger skolområdeschef i Malmö med många kloka tankar om digitaliseringen i skolan
http://edwardochskolutvecklingen.blogspot.se/2017/10/en-dimension-eller-flera.html?m=1

Ingela Netz #dinrektor
https://ingelanetz.wordpress.com/2016/03/15/hej-stefan/

Digitaliseringen ur ett samhällsperspektiv (avsnitt 18) – poddavsnitt

Mer poddavsnitt av Effekten med Jan Bidner

Direktlänk till detta avsnitt: https://www.effekten.se/digitaliserad-skola/

Ett svar på ”En digitaliserad skola (avsnitt 49)”

  1. Jan Bidner kommenterar själv på LinkedIn https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6446754690930741248

    ”Är du nyfiken på Skolan och digitaliseringen? Det är en fråga jag brinner för. Både som användbarhetsstrateg, digital projektledare, som gamificationexpert och som förälder. Här ett avsnitt av podden Effekten : podcast om digitalisering där jag och Jonas Jaani, ganska så insiktsfullt, pratar om digitalisering av skolan, klassrummet, pedagogiken, läromedlen, adaptivt lärande, individualisering/globalisering, engagemang, administrativ infrastruktur i skolan och sist men inte minst lusten till lärande genom lekande och spelande. Inte som nåt nytt utan som nåt universellt. Skolverkets proposition om ökad digital kompetens har fortplantats till fd regeringens beslut kring ökad fart i digitaliseringen och höjd kompetensen kring digitalt i skolan. Debatten kring mobiler och digitalteknik är lika högljudd som någonsin och samtidigt är lärarbristen påtagligare än nånsin. Kan digitaliseringen göra skola mer attraktiv och up to date? Från och med nu i höst är programmering ett obligatoriskt ämne i skolan och i oktober lanserar Peyman Vahedi och Ådalsskolan sin engagemangsplattform som tar tag i åtminstone delar av de administrativa problemen i skolan. https://lnkd.in/gD9nBti Lyssna och tyck till! #skola #digitalisering #gamification ”

Kommentarer är stängda.