AI – Artificiell intelligens (avsnitt 58)

Play

 är teknik som efterliknar mänsklig interaktion och inlärning så mycket att man inte kan skilja mellan människa och maskin. Så är det idag, mycket tack vare datorkraft, sensorer och analys. Vi kan t ex inte längre skilja på en målning, ett musikstycke och en dikt skapad av en maskin. Men det intressanta – och enligt många oroväckande – är verklig ; när maskinen inte bara kopierar och mixar, utan uppfinner nytt.

Då finns det ett behov av att tidigt skapa god , så att inte maskinerna skapar egna destruktiva program. Olika typer av automatisering är framtiden – också delautomatisering, där t ex en handläggare trycker på knappen, ger godkännandet, av maskinens analys.

Har man en organisation med -avdelning, säkert döpt till så är man antagligen redan på väg. Annars börja litet och billigt: sätt ihop ett eget mindre team av kreativ personal som testar den kognitiva tekniken.

Play

Essy Dahlin, Jonas Jaani (22:10)

PRENUMERERA – podcast Effekten
iPhoneAndroide-post

Essy Dahlin

Mer material / länkar:

DeepMind AI learns to walk

AlphaGo documentary trailer

Sogeti magic mirror

TEMA: Vart är Internet på väg? Hör spanarna om: teknik, marknadsföring, dataanalys, användning och ledarskap (poddavsnitt 54)

Alla podcastavsnitt av Effekten finns där du hittar poddar tex  Apple PodcastsOvercastAcast och även YouTube

Direktlänk till detta avsnitt: https://www.effekten.se/ai-artificiell-intelligens/