Play

Att programmera, systemutveckla eller bara koda! Christian Forsberg är CTO på Sogeti och har kodat i 45 år. Om hur man lyckas med systemutveckling. Lyssna till hans erfarenheter och exempel.

Ja, vi pratar Javascript, Node, Typescript, Svelte, C#, Java, Rust och Python men det är inte det viktigaste som kommer fram i de konkreta exempel. Christian pratar om val av ramverk, arkitektur och tjänster. Goda exempel och erfarenhet som konsult och systemutvecklare för kunder inom flera olika branscher.

Om avsnittet:

Målgrupp: agila team, ledning, it-folk, scrum master, projektledare, management, systemutvecklare, programmerare, konsult

Lär dig: autonoma team, arbetssätt, systemutveckling, tankesätt, kodspråk.

Tips till dig som är bra på frontend, backend och fullstack. Hur du ”surfar på din våg” och varför det är viktigt så att du känna att du hela tiden är hungrig på att lära dig nytt.

Den mänskliga kommunikationen och hur ledarskap i team kan leda till att man övertygar snabbt tillsammans med värde. Krossfunktionella team löser oftast bra saker i iterationer med ett agilt tänk.

Vidare pratar vi om cloudverktyg. Där tjänster är viktigt nu och framtiden men det kommer bli mindre viktigt vilket moln du använder. I Sverige använder vi mycket Microsofts moln (Azure) och produkter

Christians lista på för framgångsrika utvecklingsprojekt och hur man lyckas med systemutveckling:

  1. Arkitektur. Skissa på hur det ska byggas.
  2. Planera inte för mycket. Agilt tänk även i planering
  3. Bygg snabbt. Visa resultat och iterera tillsammans med kund/produktägare

Christian Forsberg, Jonas Jaani (22:08)

Videoversion av avnittet

Länkar / mer information:

Project Aristotle  – vad är viktigt för ett team?

Att jobba med autonoma team – video

Beautiful Delivery

Beautiful Delivery – video


Alla avsnitt av digitaliseringens podcast Effekten

Prenumerera:

Apple Podcasts

Google Podcasts

Spotify: