Office 365 nyheter, status 2020. John Frankolin (#119)

Play

Vi gör en snabb överblick med det senaste om . När nu många börjar optimera sina affärsprocesser till behov och möjligheter så ökar Microsoft automatiken i Office 365.

Med hjälp av AI och lösningar som tex ökar analys och automatisk taggning av data. En intelligens som kommer skapa många nya funktioner ”out-of-the-box”.

” i Office 365 skapar möjligheter till flera anpassningar som inte har varit möjligt tidigare och med hjälp av Microsoft Graph och kan utvecklare skapa och anpassa lösningar inom Office 365.

Teams är en del i Office 365 som har blivit mycket populär för att den hjälper organisationer att samarbete. Det fungerar bra och det oftast lätt att komma igång med.

som är en del i Office 365 som kommer att vara ett nytt sätt att samarbeta. Dela och tillsammans skapa något på en gemensam plats i molnet. Ta ut delar av det du skapat i tex Word och dela med andra, jobba inom samma område med data från flera appar samtidigt. Fluid är den mest intressanta delen att hålla koll på under 2020.

Att steg för steg resa framåt med Office 365 är positivt för organisationer. Flera appar (tex och ) kommer att kunna anpassas av slutanvändaren vilket kan skapa utmaningar. Slå inte på alla funktioner i Office 365 utan öppna upp dem efter hand. Ge resan tid och prata mycket med användarna om deras processer kopplat till Office 365.

John Frankolin, Jonas Jaani (21:38)

Länkar:

Microsoft Fluid

SharePoint Framework

Microsoft Graph

Project Cortex

Office 365 som digital arbetsplats

Samarbeta med Teams

EFFEKTEN är digitaliseringens podcast. Finns där du hittar dina podcast tex Spotify

Alla avsnitt (mer än 100 avsnitt om digitalisering)