Play

De stora idéer som vi ser framför oss nu – och som vi ofta avfärdar – kommer att vara realitet och framgång om femton år, när tajmingen är rätt. Utnyttja det för att ligga steget före!

Om avsnittet:

Målgrupp: nyfikna, ledare, ledningsgrupp, beslutsfattare, ungdomar, studenter.

Lär dig: , web3, data-driven, maskininlärning, organisationskultur, innovativa företag

Innovation står för svaren på de svåra frågorna kring oss som individer, vårt samhälle och den globala utvecklingen, det menar , som arbetar med innovation för Capgemini i Silicon Valley.

Störst intresse, mest talang och mest kapital fokuseras nu kring AI och machine learning, Web3 (t ex blockchain, cryptovalutor, att bygga förtroende mellan organisationer och individer men även Metaverse och VR) och klimatteknolog (t ex vertical farming, alternativa proteiner, nya bränslekällor och transportmedel). Mycket handlar om att driva förändring med hjälp av data (t ex att skapa klimatmodeller med hjälp av öppna satellitdata och AI). Här handlar det också om att fråga vem som äger min data, hur går transaktionerna till?

Vi måste uppmuntra varandra att alltid vara nyfikna och ställa frågor, konstruktiva, optimistiska och hoppfulla frågor. Det i sin tur skapar naturliga nätverk och idéer delas. Använd din erfarenhet, men omfamna det nya! Var rörlig, testa och håll tempo.

Hör Andreas berätta om hur det är att leva i hjärtat av innovation, i Silicon Valley, med grannar som förändrar världen! Hör honom också lyfta Sverige: svensk utbildning är i världsklass, vi har högt internetanvändande, rik ingenjörskunskap och framgångsrika IT-företag. Vi är bra på innovation. Säg det, var en del av det!

Hur gör man då? Andreas delar upp råden i två grupper:

Som individ:

  • Ställ frågor för att lösa problem. Bli kär i problemet, inte i din lösning
  • Omfamna din nyfikenhet, var prestiglös i ditt lärande, det är din resa

Som organisation:

  • Var ekosystemsdriven och samarbeta digitalt med andra organisationer
  • Var besatt av kunden, lev med kunden
  • Skaffa kunskapen kring det digitala, tänk digitalt först
  • Investera i innovation och uppmuntra misstag

Andreas Sjöström, Jonas Jaani (27:55)

Länkar / mer information:

Andreas på LinkedIn

Videoversion av avsnitt:


Spotify:

https://open.spotify.com/show/5Z49zvPOisoSwhwojtUoCm