Play

är digitaliseringsdirektör i Linköpings och har som uppdrag att transformera Linköping som en geografisk plats i en digital värld. Bäst i världen på att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter. ”En helt omöjligt uppgift”, säger Jakob och skrattar.

Om avsnittet:

Målgrupp: allmänhet, ledning, it-folk, företag, ledare, projektledare,

Lär dig: , förändringsledning, digital transformation, arbetssätt, verksamhetsutveckling

Dela poddavsnittet: https://www.effekten.se/digital-transformation-offentlig-aktor till Facebook, Twitter, Linkedin

Skapa förutsättningar är en möjlighet till förändringen för en stad som är 1000 år och har genomgått flera transformationer.

I avsnittet får du exempel på vad man har gjort för att digitalisera staden där det senaste året förstås har inneburit ändrade planer. Transformeringen sker snabbare och har mottagits bra.

Jakob pratar om exempel som ett införandeprojekt av en ny plattform för e-möten och samarbete, investering i tillsynskameror, distansundervisning och hur det går med att göra kommunen pappersfri.

Arbetet med att skapa en plats för medborgarna att ta del av välfärd men också skapa en plattform för näringslivet genom tex att öppna upp för möjligheter inom det nya service och tjänstesamhället.

E-tjänster och ”mina sidor” är det som hela tiden förbättras. Öppen data är något som hela Sverige pratar om och det finns samordningsvinster att göra för att skapa byggblock för att skapa etc ny affärsdata.

Ett brett uppdrag kräver distribuerade medel till verksamhet där förvaltning och styrning i alla led bör diskutera digitalisering.

Jakob avslutar med sin lista på framgång och vill framhäva teknik som möjligheten till att skapa värde samtidigt som man ska ha kul när man genomför förändring.

Jakob Algulin, Jonas Jaani (25:19)

Länkar / mer information:

Jakob Algulin på LinkedIn

Digitala Linköping


Alla avsnitt av digitaliseringens podcast Effekten:

https://www.effekten.se/avsnitt

Vi finns där du hittar dina övriga poddar:

https://www.effekten.se/prenumerera/

Apple Podcasts:

https://itunes.apple.com/se/podcast/effekten-digitalisering-kunskap/id1171229363

Google Podcasts:

https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly93d3cuZWZmZWt0ZW4uc2UvZmVlZC9wb2RjYXN0Lw==

Acast:

https://www.acast.com/effekten

Spotify:

https://open.spotify.com/show/5Z49zvPOisoSwhwojtUoCm