Play

Är du framtidens arbetstagare? Ja, eller frilansare, gigare, independent worker, interimskonsult – olika ord för att vara egen och inte fast anställd på ett bolag. Det segmentet växer snabbt och kommer att bli allt större i framtiden. Det handlar om människor som vill bestämma över sig själva och lära sig nytt hela tiden.

Det är digitaliseringen som gjort det möjligt. Pandemin har fått arbetsgivare och arbetstagare att inse att det går lika bra oavsett var man jobbar. Däremot märker independent workers (läs: arbetstagare) att skatterättsliga frågor, pensioner och försäkringar inte är anpassade för den globala arbetaren.

Om avsnittet:

Målgrupp: allmänhet, ledning, it-folk, studenter, management, anställda, politiker

Lär dig: digitala , , gigare, independent worker, interimskonsult 

Arbetsgivare: Idag tittar inte längre de stora IT-bolagen efter arbetare utifrån var kontoret är, utan arbetsmarknaden är global. Arbetsgivarna måste därför hitta ledare som kan bygga kultur i hybridteam; på plats och på distans och både på kort och lång sikt. En bra onboarding blir viktig, konsulten är inte en robot. Satsa på mångfald, andra tankesätt, inspiration och ny kompetens! Testa om det fungerar, annars avsluta uppdraget.

Arbetstagare: Sohaila Bagger-Sjöbäck tipsar om att smyga igång, ta tjänstledigt istället för att säga upp dig! Prova dig fram. Exponera dig som tillgänglig och när uppdragen trillar in fakturera via en tredje part, så slipper du administrationen med att starta bolag från början. Ett vanligt misstag är att undra varför man inte får en massa uppdrag, att man inte exponerats för den rätta kunden vid det rätta tillfället. Du är din egen marknad- och säljavdelning. Du måste ta för dig på LinkedIn och liknande arenor.

Sohaila Bagger-Sjöbäck, Jonas Jaani (22:45)

Länkar / mer information:

https://gigassembly.com/sv/oka-innovationskraften-i-foretaget-med-tillfalliga-team/
https://gigassembly.com/sv/hur-kan-foretag-attrahera-de-basta-konsulterna/
https://gigassembly.com/sv/5-tips-for-att-forenkla-ditt-liv-som-giggare/

GigAssembly

Gigassembly på Instagram

Gigassembly på Facebook

Novare Interim & Recruitment

Sohaila Bagger-Sjöbäck på LinkedIn

Sohaila Bagger-Sjöbäck – Intervju i BreakIt

Sohaila Bagger-Sjöbäck – Debattartikel Realtid.se :


Alla avsnitt av digitaliseringens podcast Effekten

Vi finns där du hittar dina övriga poddar:

Apple Podcasts

Google Podcasts

Spotify:

https://open.spotify.com/show/5Z49zvPOisoSwhwojtUoCm