88% hinner inte med att digitalisera

IT hinner inte med att stå för uppgradering av mjukvara och samtidigt utöva support samt av ett nytt sätt att arbeta. Bifogad artikel berättar mer om problemet. Tex hinner IT-avdelning inte med att rulla ut Microsoft och samtidigt stå för att lära ut nya sätt att genomföra som och samarbete.

Ett sätt att skapa flexibilitet i en möjligt lösning framåt är att hitta extern eller interna ”Adidaskonsulter”. Nyttiga och enkla personer som vill hjälpa. Har mer och mer börjat inse att organisationer behöver personer som behöver stötta i den digitala vardagen.

Personer som är duktiga på de digitala verktygen och kan förklara funktioner som kan göra nytta direkt i vardagen i just den organisationen som man tillhör. Enkla funktioner. Hjälp i som man använder varje dag. Jag brukar kalla dem ”Adidaskonsulter” – de som kan springa mellan användarna och ge tips och stötta… varje dag.

Relaterad artikel. https://recruitingtimes.org/recruitment-and-hr-features/27836/88-of-organisations-admit-they-have-a-shortage-of-digital-skills/

Jonas Jaani

88% hinner inte med att digitalisera

0