Affiliatemarknadsföring är nu ett av de mest populära sätten att tjäna pengar online. Guiden till affiliatemarknadsföring. Strategin har utvecklats under åren, men grunderna finns fortfarande kvar. Den här artikeln är din guide till affiliatemarknadsföring och hur det kan hjälpa ditt företag!

Om du letar efter ett sätt att tjäna pengar online, kanske du funderar på att investera i affiliatemarknadsföring. Affiliatemarknadsföring är ett billigt sätt att öka din webbplatstrafik och försäljning. Dessutom är det lätt att komma igång med den här praktiska metoden att tjäna pengar på webben, så om du letar efter en möjlighet som inte kräver att du slutar ditt dagliga jobb (eller om du bara letar efter något nytt), då kan detta vara perfekt för dig!

Affiliatemarknadsföring är en form av internetmarknadsföring där ett företag belönar en eller flera affiliates för varje besökare eller kund som kommer med affiliates egna marknadsföringsinsatser.

Typer av affiliates och fördelarna med att arbeta med dem

Affiliatemarknadsföringsbranschen har växt exponentiellt de senaste åren. Med framväxten av e-handel och onlineshopping föredrar många att köpa produkter online snarare än fysiskt i butik. Detta har lett till en boom i antalet affiliates som marknadsför produkter till kunder.

Det finns många olika typer av affiliates där ute, inklusive förlag, handlare, nätverk, prestationsbaserade program och betala-per-försäljningsmodeller. Alla har sina för- och nackdelar beroende på vad du letar efter när det kommer till din affärsmodell.

4 exempel på affiliates nätverk

1 Adtraction

2 Tradedoubler.com

3 ShareASale

4 Awin

Vilka är de 3 bästa metoderna för din onlinestrategi?

För att ha en framgångsrik onlinestrategi måste du veta vad det är du vill, fokusera på att få grunderna rätt och bygga din strategi kring detta.

– Undersök vad du vill att din onlinenärvaro ska vara. Ta reda på din målgrupp, ditt syfte med att vara online och var du försöker ta varumärket. På så sätt kan du se vad som behöver göras för att komma dit.

– Se till att alla grunder täcks genom att skaffa dig en webbplats med en attraktiv design som integreras väl med sociala mediekanaler och en effektiv digital marknadsföringsplan på plats.

– Fokusera på att skapa innehåll för din sajt som ger värde för publiken som besöker den i form av en underhållande läsning eller utbilda dem om något nytt.

Mer information

Affiliate marknadsföring. Johan Sunnanängs (Effekten.se – avsnitt 159)